Pak Chong, 3 december 2012
03 December 2012 | Thailand, Pak Chong
wel in B. Inmiddels is het tien over twaalf. Terug naar het guesthouse. Ik hoef slechts 300 B. voor de overnachting en alle consumpties, inclusief een glas rode wijn, te betalen. Een
schijntje. Stipt om een uur word ik opgehaald.Het is nog wel een kwartier met de auto rijden naar Greenleaf. Een tweepersoonsbed, douche en toilet. Het ziet er keurig uit. En het
is alweer schoon. De kamers/huisjes bevinden zich in de tuin. Ik heb met de i-pad foto's gemaakt en doorgestuurd. Alvast het eerste gedeelte van mijn dagverslag gemaakt. Om drie uur begint de excursie.
Deel 2
Allereerst gingen we naar een waterval. Maar ikvond het water te koud om te gaan zwemmen. Het was er een oorverdovend lawaai. Het leek wel of er elektriciteit opgewekt werd. Het was een cicade. De gids heeft hem/haar niet kunnen vinden. Wel allerlei andere insecten gezien. Leuke man. Hij weet veel van de natuur. Daarna naar een grot. Hier waren grote spinnen, schorpioenen en uiteraard hingen er vleermuizen. Weer verder met de auto. Hier bevond zich een Zweeds echtpaar, vogelaars. Even mee gepraat. Ze raadden mij aan om een aantal dagen in het park te verblijven. We hebben een havik gezien. Verder gelopen. Inmiddels begint het aardig te schemeren. Daar komen zij. Je hoort ze zachtjes sjirpen. Hele zwarte wolken. Er bevinden zich ongeveer tien miljoen. Een soort. Ze vliegen gedurende veertig minuten uit. Ik hoop dat de foto's gelukt zijn. In de auto zat een Deens stelletje. Ze zijn nog geen twintig en hebben vrijwilligerswerk met Birmese kinderen gedaan. Ze hoort zichzelf er graag praten. Zij lijkt wel op buurvrouw, Joyce. De gids aangeboden om later mijn vogelboekje te bekijken omdat ik wat vragen hebt. En dan komt hij met het "echte" vogelboek de Petersson van Thailand. Ook hij heeft hij een boek van het nationaal park Khao Yai. Ik vertel hem dat ik in het park wil verblijven. Hij adviseert mij om met zijn baas te gaan praten. Ook een natuurfreak. Je kan in ieder geval in een bungalow in het park verblijven.