Chang Mai, 10 december 2012 - Reisverslag uit Zhangjiakou, China van corriealderliesten - WaarBenJij.nu Chang Mai, 10 december 2012 - Reisverslag uit Zhangjiakou, China van corriealderliesten - WaarBenJij.nu

Chang Mai, 10 december 2012

Blijf op de hoogte en volg

11 December 2012 | China, Zhangjiakou

Al vroeg wakker maar nog steeds moe. Niet teveel doen vandaag. Als ik ga lopen kom ik bij een markt waar zij kinder T-shirts verkopen. Ik koop shirtjes voor Nomi, Boris, Maurice en David. Voor Nomi panda's erop. Boris een auto en de mannetjes een leuke andere print. Dan naar de wat Phra Singh. Schitterend. Dan lopen naar de volgende. Inmiddels heb ik al weer trek gekregen. Het is twaalf uur. Vis staat er op het menu. Lekker. Het blijkt gebakken rijst met ei en stukjes vis te zijn. Een tegenvaller. Ik had veel vis verwacht maar toch heel lekker. Op naar de volgende wat. Dat valt nog niet mee. Je kan maar op bepaalde plaatsen het water oversteken. Dan kom ik langs een winkelcentrum en ben ik verkocht. Het is er heerlijk koel en ze verkopen mooie spullen. Ze vertellen mij dat ik naar het informatiecentrum moet om een kaartje te halen. Aldaar wordt mij meegedeeld dat als ik vandaag voor meer dan 2000 B. koop ik de VAT terugkrijg en met een klantenkaart 5 procent korting krijg. Alleen niet op gedane inkopen. Jammer. Ze willen wel mijn paspoort zien en dat heb ik niet bij me. Het moet vandaag geregeld worden omdat het anders niet geldt. Terug met een soort busje naar het guesthouse. Gedoucht en schone kleren aan. Weer terug. De avondspits is aangevangen. Een vriendelijke Thai houdt het busje aan en vertelt de chauffeur waar ik heen moet. Dan na het informatiecentrum. Alle bonnetjes zijn geregistreerd. Na inchecken maar voor inleveren bagage met ik de VAT terugvragen. Het kan al in Chang Mai. Weer terug mt de bus. Een Thais vrouwtje helpt mij. In plaats van 20 B. Vragen ze nu 40 B. Dit komt omdat ik de enige passagier ben. Helaas wil hij mij afzetten op een voor mij vreemde plek. Dt oe ik niet. Gelukkig staan we voor een guesthouse en ze schieten mij te hulp. Ik word afgezet op de voor mij bekende kruising en loop naar beneden naar het guesthouse. Daarna weermijn jasje passé. Bijna klaar. Ik neem twee lappen zij mee. Nog een hapje eten en dan een massage. Het is minder erg dan in het begin maar nog steeds geen pretje. Teruggelopen naar het guesthouse en geprobeerd te bellen. Dat lukt niet. Waarschijnlijk moet er hier weer een ander cijfer voor. Dan morgen maar.