Kanachaburri, 26 november 2012 - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van corriealderliesten - WaarBenJij.nu Kanachaburri, 26 november 2012 - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van corriealderliesten - WaarBenJij.nu

Kanachaburri, 26 november 2012

Blijf op de hoogte en volg

26 November 2012 | Thailand, Kanchanaburi

Gisteravond nog een paar kaarten gekocht en geschreven. Morgen maar posten. Het heeft vannacht weer geregend. Het was erg warm en vochtig. Vroeg uit de veren. Op het terras rustig ontbeten. Nogmaals geprobeerd om telefonisch contact te krijgen met Karen tours in verband met een trip vandaag. Niet gelukt. De eigenaar van het hotel laten bellen. Lijn is afgesloten wegens betalingsachterstand. Dan maar naar Mon village. Daar was ik gisteren al geweest maar ik wist toen nog niet dat het Mon village was. Het ligt aan de andere kant van de brug. Een keer gezien was voldoende. Terug naar het hotel. Ingepakt en maar een bus eerder nemen 9.30 uur. Aangekomen op het busstation blijkt deze vandaag niet te rijden. Gelukkig kan ik mijn koffer bij het busstation achterlaten zodat ik alleen mijn rugzak nog maar heb om mee te sjouwen. Gelukkig heb ik een boek in tijdschriftvorm bij me. In een luxe lounge bar gaan zitten. Mangoshake besteld en lezen maar. Aan de overkant is het postkantoor. Daar postzegels gekocht en de gisteren geschreven kaarten gepost. Bij seven eleven tegoed op mobiel laten checken. Het blijkt dat de sim card die ik heb niet overal werkt. Dan straks maar een hotel in K. reserveren. Rond twaalf uur dertig arriveert de bus maar deze gaat nog verder door. Er stapt een man uit waarvan ik denk dat is een Europeaan. Wat blijkt? Het is een Nederlander uit Enkhuizen. De bus heeft er vandaag uit K. maar vier uur over gedaan. Ik hoop dat het vanmiddag ook zo is. Nog wat tips gekregen. De bus is uiteraard weer te laat. Naast mij zit een oudere man, eind vijftig, met een jong meisje. Later blijkt het een vader met een dochter te zijn uit Italië. Zij is voor een maand in Birma en hij heeft haar bezocht. Normaliter gaat de bagage onder in de bus. Dat kan helaas vandaag niet want er staan allerlei zakken met levensmiddelen in. Mijn koffer moet mee de bus in. Gelukkig doet de Italiaan dat voor mij. Europese hoffelijkheid. Bij de meeste Thai ontbreekt dat. Het is niet druk in de bus. Ik zit direct achter de chauffeur en naast mij zit niemand. Onderweg nog wat foto's gemaakt en geslapen. Op het einde van de reis komen er nog wat dagjesmensen bij. Een van hun vraagt aan de chauffeur of hij er bij het station uit mag. Dat is goed. Ik ga er ook gelijk maar uit. Deze keer is onderweg geen stop geweest. Dus nog geen hotel gereserveerd en ik ga maar naar degene waar ik al eerder was.
Ze wil een duurdere kamer aan mij slijten. Maar de goedkope was de vorige keer ook goed. Alleen wel een spuitbus halen om het ongedierte, vliegen, muggen, vlooien enz. te bestrijden. Ik ben erg gevoelig voor beten en zit onder de jeukende rode vlekken. Kamer gespoten en na een half uur flink gelucht. Dan de blog maar weer afsluiten en op zoek naar een goede Thaise masseur.