Ayutthaya, 29 november 2012 - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van corriealderliesten - WaarBenJij.nu Ayutthaya, 29 november 2012 - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van corriealderliesten - WaarBenJij.nu

Ayutthaya, 29 november 2012

Blijf op de hoogte en volg

29 November 2012 | Thailand, Ayutthaya

Na een goede en lange nachtrust voel ik mij weer een stuk beter. Maar rustig aan doen vandaag. Ik kies er voor om niet met het openbaar vervoer maar met de minibus naar Ayutthaya te gaan. De kosten bedragen 400 B. maar het is wel veel minder vermoeiend en ik word voor het guesthouse My Home opgehaald. De mobi weer opgeladen en ik kan voorlopig weer bellen. Nog de nodige etenswaren ingeslagen voor onderweg. Nog een geanimeerd gesprek gehad met de op het complex verblijvende Engelsman. Ik besluit om nog even een kopje thee te gaan drinken op de hoek. Om tien over een staat er opeens een minibus. Het blijkt dat ze mij al op komen halen. Gauw mijn bagage gepakt en gaan dan maar. In eerste instantie zit ik achter maar al snel blijkt dat er zoveel mensen meegaan dat ik verzocht wordt om plaats te nemen naast de bestuurder. Een zeer goede plaats. Het meereizende gezelschap bestaat uit Nederlanders, behoorlijk veel, een Zwitsers stelletje en een wat ouder Engels echtpaar. Ze zijn al gepensioneerd. Hoe oud de mannelijke helft is weet ik niet maar de vrouw is pas achtenvijftig. Ze gaan drie maanden rondtrekken in Azië. Onderweg word ik getrakteerd op een vogelshow. Geweldig. Zoveel reigers, aalscholvers, steltlopers, ooievaars. Het kan niet op. Het landschap is vlak. Veel rijstvelden. Voordat de rijst gepoot wordt ploegen ze eerst. Ze gaan pas oogsten als de aren bruin zijn. Dan drogen ze het en daarna vallen de rijstkorrels eruit. Bij ons verkopen ze aardappelen in vijf kilo zakken. Hier rijst. Onderweg stoppen we nog tien minuten bij een tankstation. Helaas zijn er alleen Franse toiletten. Na ruim drie uur gereden te hebben bereiken we Ayutthaya. Alleen het Engelse echtpaar wordt afgezet bij hun hotel. De rest heeft net als ik nog niet geboekt. We worden in een straat afgezet waar zich meerdere guesthouses bevinden. De eerste is vol. Er komt een vrouwtje op een brommer aanrijden en zegt dat ze kamers in puguesthouse heeft. Kosten 300 B. Per nacht. Geen airco maar wel een ventilator, eigen toilet en douche. Het ziet er goed uit. Voor drie nachten geboekt. Voordat je naar binnen mag moet je wel je schoenen uittrekken. Bij ons vertrek uit Kan regende het nog even maar onderweg is het opgeklaard en inmiddels schijnt de zon. Het is hier gelukkig niet zo warm en vochtig. Spullen naar de kamer gebracht en een rondje gelopen naar de markt. Deze bevindt zich langs de rivier. Ik ben daar gaan zitten om wat te drinken en heb een schitterend uitzicht op een wat. De zon gaat net onder en je ziet heel mooi het zonlicht op de wat. Er begint zich op het punt waar ik mij bevind veel rivieren (of zijtakken daarvan). De mensen worden naar de andere kant gebracht met een soort roeiboot. De passagier peddelt mee. Daarna nog even op de markt gelopen. Aardbeien gekocht. De Thai doen er suiker op. Dat begrijp ik nu. Ze moet maar een zoeter soort gaan kweken. Het is hier wel mogelijk om losse bananen te kopen. Teruggelopen naar het guesthouse. Onderweg nog een keer de weg gevraagd maar het kaartlezen gaat mij steeds beter af. Ook hier is weer Wifi. Alleen schijnt het op je kamer niet zo goed te zijn. Daarom maar buiten onder het afdak mijn blog geschreven.