Khao Laem, 24 november 2012 - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van corriealderliesten - WaarBenJij.nu Khao Laem, 24 november 2012 - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van corriealderliesten - WaarBenJij.nu

Khao Laem, 24 november 2012

Blijf op de hoogte en volg

24 November 2012 | Thailand, Kanchanaburi

Al vroeg op. Ik wilde voor vertrek nog even vogelen. Waarschijnlijk een aantal beter op de foto gekregen. Een klein bruintje gezien. Het stikt hier van de blaffende loslopende honden. Vervelend. Startklaar. Ik word door de eigenaresse, Pam, naar de bushalte gebracht. De bus zal om half negen vertrekken. Dat geloof ik nooit want de bus is om half zes uit Bangkok vertrokken. Een behoorlijke afstand. Us vertraging lijkt mij niet uitgesloten. Om ijs voor half negen komt de mevrouw waar ik een buskaartje moet kopen. Ze vertelt mij te wachten. Ze zal het wel regelen en de buschauffeur vertellen waar ik er uit moet. De bus arriveert en iedereen gaat eruit. Eten en drinken. Ik moet wachten tot iedereen weer zit voor in er in mag. Er is alleen nog maar voor mij een zitplaats. De rest moet staan. We vertrekken om ongeveer negen uur. Bij de volgende stop hebben we twee lekke achterbanden. Dat kost ruim een half uur. Gedurende reis wijzigt de vegetatie en het laatste stuk hebben we zelfs haarspeldbochten en falingen van meer dan 15 procent. We rijden dan alwel langs de oever van het meer. Hè,hè het is twee uur welzijn er. In de bus was ik al de enige farang maar hier ben ik helemaal een bezienswaardigheid. Weer voorzien van eten en drinken en het smaakt prima. Een brommertaxi wordt voor mij geregeld. Mijn koffer plaatst hij tussen zijn benen en ik achterop. Dan P. Guesthouse mijn slaapplaats. Gelegen aan het meer. Fantastisch. Foto gemaakt met i-pad en gemaild. Gelukkig weer internet. Gedoucht en dan naar beneden gelopen en gezwommen. Het water is lauw. Daarna mijn gemak gehouden. Inmiddels dondert het. Schitterend uitzicht. Helaas nu geen internetverbinding. Dan maar wat eten. Helaas hebben ze alleen halve liters bier. Dat vind ik teveel. Gezegd wordt dat ze aan de overkant kleinere hoeveelheden hebben. Ook nog wat fruit gekocht. Eerst maar mijn keertje nemen en dan barst het noodweer los. Gelukkig is er alweer internet. Tijd toch nuttig besteed. Morgen ga ik naar de Mon brug, dorp van de Mon bezoeken en op een olifant rijden. Als ik vroeg op ben dan ga ik naar The Three Pagodes Pass.